Ga naar de inhoud

9 schoolpleinhacks om je plein te pimpen

We zijn op school zoekende naar een manier om goedkoop het schoolplein op te pimpen, zodat kinderen meer uitgedaagd worden tot spelen. Op de blog http://onderwijsenzovoort.blogspot.com/ kwam ik een aantal leuke schoolpleinhacks tegen, die we in het team besproken hebben.

Zijn jullie ook van plan je schoolplein onder handen te nemen, maar wil je er niet teveel geld tegenaan gooien? Dan kun jij je voordeel doen met deze 9 schoolpleinhacks!

 

1 Kegelbaan

Verf deze driehoek met 9 rode stippen na en koop (bijvoorbeeld bij Action) 9 kegels en een bal om te kunnen kegelen. Kinderen in de onder- en middenbouw zullen hier uren zoet mee zijn!

Schoolpleinhacks 1 kegelen

2 Zoek de weg

Deze afbeelding (of een soortgelijke) kan zeker voor kleuters erg leuk zijn. Waarheen leidt de gekleurde lijn?

Schoolpleinhacks 2 waarheen gaat de weg

 

3 Schaken (of dammen)

Leuk om kinderen ook spelenderwijs cognitief uit te dagen op het schoolplein. Je moet hier wel schaak- (of dam)figuren voor aanschaffen. Al kun je met een creatieve knutselmeester of –juf ook heel ver komen.

Schoolpleinhacks 3 schaken en dammen

4 Slangen en ladders

Ken je het bordspel van slangen en ladders? Ik speelde het met luchtballonnen en vliegers, maar het idee is hetzelfde: kom je dobbelend op een ladder, dan mag je die omhoog klimmen, maar wordt je gebeten door een slang, dan zak je weer af naar beneden.

Schoolpleinhacks 4 slangen en ladders

5 Spiegel me

Een leuk uitdagend spel. Je moet met voeten (en/ of handen) op kleuren gaan staan (een beetje zoals bij Twister) en je medespelers moet je nadoen in spiegelbeeld.

Schoolpleinhacks 5 spiegelbeeld

6 Mens-erger-je-niet!

Helemaal gaaf als je deze voor elkaar krijgt op je schoolplein! Mens-erger-je-niet kan voor 20 leerlingen plezier bieden (4 x 4 pionnen en 4 spelers). Wissel elkaar af en pauzes zullen veel tekort zijn!

Schoolpleinhacks 6 mens erger je niet

7 Darten met pittenzakjes

Darten is in Engeland natuurlijk zo’n beetje de nationale sport. Op een schoolplein in Engeland verbaast het je dan ook niet om deze tegen te komen.

Met pittenzakjes vanaf de gele lijn gooien en kijken wie er het eerst 180 werpt! Bovendien ook erg leuk voor rekenvaardigheden!

Schoolpleinhacks 7 darten

8 Twister

Behoeft deze echt nog uitleg? Serieus?

Schoolpleinhacks 8 twister

9 Verspringen

Gymen op het schoolplein? Wel als je de mogelijkheden daartoe biedt! Kinderen zullen amper door hebben dat ze in hun spel worden uitgedaagd tot het verbeteren van hun bewegingsskills.

Schoolpleinhacks 9 verspringen

Heb jij nog andere leuke ideeën? Deel ze gerust met me! Dan kan ik het artikel nog verder aanvullen!

 

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.